top of page

Interjú a SAY YES Wedding Photography vezető fotográfusával

Szerző: Esküvő Classic Magazin, Tóth Krisztina


Nehezen lazulsz el a kamera előtt, és félsz, hogy az esküvődön emiatt előnytelen képek készülnek majd? Nos, ha a SAY YES Wedding Photography, azaz Tóth Nándor esküvői fotós áll a gép túloldalán, efelől biztosan nem kell aggódnod! Nándi a jó hangulat megteremtésére koncentrál, közben pedig tippekkel és trükkökkel is segít, sőt kifejezetten szorgalmazza egy előzetes jegyes fotózás létrejöttét, hogy a nagy napon már jól összeszokott, baráti közegben készülhessenek az időtálló, elegáns fine art esküvői fotók.



Esküvő Classic Magazin (EC): Mióta foglalkozol esküvői fotózással?


SAY YES Wedding Photography (Nándi): Igazi fotós család vagyunk, hiszen a feleségemmel, Judittal közösen a kislányunk megszületését követően fokozatosan kiváltunk a bankszektoros multi világunkból, és magunkat önmegvalósítva, professzionális fotográfussá váltunk – mindennek már 8 éve, az első esküvőmet pedig 2018-ban fotóztam.



EC: Mit találsz a szakmád legnagyobb szépségének?


Nándi: Az esküvők világa életünk egy elvarázsolt kis szigete, amelyet egyszerre élveznek picik és nagyok, összehozza a családot a barátokkal, a külföldieket a magyarokkal, és milliónyi élmény koncentrálódik a nagy napban, ami egy életre szóló útravalót ad a párnak. Mindezt közösen a párral megélni, és képek formájában megörökíteni számomra óriási kiváltság, és hatalmas, de annál szerethetőbb felelősség is egyben.



EC: Mi a filozófiád az esküvői fotózásban?


Nándi: Az időtlenség ereje. A SAY YES Wedding Photography képei az unokáknak is készülnek. Olyan stílus- és színvilágot képviselek, amellyel a párjaimnak átadott esküvői fotók – az átmeneti trendeken felülállva – kiállják az idők próbáját, így az unokák számára is büszkén képviselhetőek lesznek, és ezáltal tovább élhet bennük is az esküvői varázslat.



EC: Milyen stílusú képeket láthatnak tőled viszont a párok?


Nándi: Újgenerációs esküvői fotósként nálam egy valódi élményprogram a fotózás, így az esküvői párjaimmal igazán élettel teli és természetes képek készülnek sok-sok elkapott pillanattal és kreatív fotóval. Újszerű és kreatív látásmódommal az átmeneti trendeken felülálló fine art esküvői képeket készítek ragyogóan tiszta színekkel, egyszerre könnyed, mégis elegáns stílusban.



EC: Mennyire követed az aktuális fotós-trendeket, illetve más fotográfusok munkáit?


Nándi: A külföldi trendeket nemcsak követem, hanem igyekszem behozni a hazai esküvők világába is, és ehhez kiváló lehetőséget biztosítanak a magazin fotózásaim és az esküvői tematikájú styled shoot projektjeim egyaránt – legyen szó éjszakai ceremóniáról egy hangulatfényekkel dekorált erdő mélyén, sivatagi fotózásról a kristálytiszta csillagos égbolt alatt, esküvői kreatív fotózásról az Alpok hófödte hegyláncain, vagy egy felejthetetlen medencés bridal party-ról.



A SAY YES WEDDING PHOTOGRAPHY-RÓL MONDTÁK:

„Örömömben elsírtam magam a képeket látva! Földöntúliak lettek a képek, elképesztően profi vagy, mindenki el van ájulva! Konkrétan újraéltük az egész esküvőnket, ahogy végignéztük a képeket, és a slideshow videó is annyira hangulatos lett! Nagyon-nagyon szépen köszönjük Nándinak, hogy velünk volt ezen a gyönyörű napon!"

Évi & Zsolt



EC: Mit tanácsolsz azoknak, akik kamera előtt feszengő típusok? Hogyan tudod belőlük is a legjobbat kihozni?


Nándi: Az esküvői fotózás empatikus műfaj, így teljesen rendben van, ha valaki feszengő típusnak érzi magát a kamera előtt. Ráadásul egy kép hiába tökéletes, ha a pár közben nem érezte igazán jól magát, ezért nálam az első a hangulat, és a biztonság érzetének megteremtése. Érzem, hogy az adott pillanatban mire van szüksége a párnak – van, hogy a nyugodtság, és van, hogy a lendületesség mozdítja előre a fotózást. Persze egy-egy játékos feladat is sokat segít abban, hogy megnyíljanak a kamerám előtt, és a lehető legnagyobb természetességgel adják önmagukat – mintha nem is egy fotózáson lennének, hanem egy romantikus sétán, vagy randin.



EC: Egy esküvőn a készülődést és a bulit is megörökíted?


Nándi: Igazából ennél többet is kínálok – mindig biztatom a párjaimat, hogy merjenek nagyot álmodni, és egy külön napi kreatív fotózással tegyük fel az ékkövet az esküvői sorozatukra. Ezen az alkalmon egy különleges helyszínen, a legszebb fények között készülhetnek a fotóik. Az esküvőt megelőzően pedig nagyszerű lehetőséget kínál a jegyes fotózás arra, hogy a nagy napra már összecsiszolt csapatot alkossunk a párral, addigra megosszak velük a gyakorlatban is néhány tippet, trükköt, praktikát, amellyel közösen még szebbé varázsolhatjuk az esküvői élményüket.



EC: Körülbelül hány képet adsz át a pároknak?


Nándi: Több csomag közül tudnak választani a párjaim, azonban egy biztos, számos elkapott pillanat, és kreatív beállítás gazdagítja az esküvői anyagukat, és a képmennyiséget mindig a storytelling íve határozza meg annak érdekében, hogy a képeim történet mesélésén keresztül a pár újra és újra át tudja élni a nagy napjuk minden pillanatát. Egy meghitt este nem is biztos, hogy elegendő lesz a párnak arra, hogy a megörökített emlékek felelevenítése mellett tüzetesen át tudják nézni az összes átadott képet, így az esküvői sorozatuk megtekintése már önmagában is egy kellemes élményprogram.



EGY KIS INFORMÁCIÓ A SAY YES WEDDING PHOTOGRAPHY-RÓL:


A SAY YES Wedding Photography újszerű és kreatív látásmódjával az átmeneti trendeken felülálló fine art esküvői fotókat készít az időtlenség erejével, ragyogóan tiszta színekkel, könnyed és elegáns stílusban. Újgenerációs esküvői fotósként, Nándival egy valódi élményprogram a fotózás, így az esküvőn a párokkal igazán élettel teli és természetes képek készülnek sok-sok elkapott pillanattal és kreatív fotóval, amit élmény lesz újra és újra végignézni.



EC: Mekkora hangsúlyt fektetsz az utómunkára?


Nándi: Kifejezetten utómunka-intenzív a stílusom, hiszen ahhoz, hogy a képeim elnyerjék azt a ragyogó színvilágot és letisztult kompozíciós eleganciát, amit a stílusommal képviselek, megkerülhetetlen a képek figyelemgazdag szerkesztése.



EC: Helyileg hol vállalsz felkéréseket?


Nándi: Ma már nincsenek távolságok, így egy kedvező repülőjeggyel akár egy pár órás külön napi kreatív fotózás is nagyszerű választás lehet külföldön. Számos párom álmodott már nagyot, így lehetőségem volt fotózni Svájcban, Ausztriában, és többek között Szicíliában is. Esküvőket is egyaránt vállalok országosan és külföldön is, így amíg a naptáram engedi, földrajzi akadálya biztosan nem lehet a rendelkezésre állásomnak.




SAY YES Wedding Photography











bottom of page